Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ιταλία: Εμβόλια στα παιδιά 5 – 11 ετών, πριν από τα Χριστούγεννα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να χορηγηθεί στα παιδιά, ηλικίας 5 με 11 χρόνων στην Ιταλία πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός αλλά θα εξαρτηθεί από τους κηδεμόνες των παιδιών.

Συνολικά, πρόκειται για 3.200.000 παιδιά και ο εμβολιασμός τους αναμένεται να αρχίσει αμέσως μόλις δώσει την έγκρισή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Πιστεύω ότι η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή το πολύ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και εμείς», δήλωσε ο Φράνκο Λοκατέλι, συντονιστής της επιστημονικής ομάδας η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai υπογραμμίζει ότι η ηλικιακή αυτή κατηγορία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την καθοριστική αποδυνάμωση της πανδημίας. Η χορήγηση του εμβολίου θα γίνεται σε εθελοντική βάση μετά την έγκριση των γονέων.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των ανήλικων 12 με 18 ετών, στην Ιταλία έως τώρα έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση στο 70% αυτής της πληθυσμιακής ομάδας.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ