Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανία: Tο σκάνδαλο Πάτερσον απειλεί την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, γεγονός που αποδίδεται στην προσπάθειά του να σώσει πολιτικούς του φίλους, όπως ο Όουεν Πάτερσον.

Σύμφωνα με έρευνα, που έγινε από την Επίτροπο Προτύπων, Κάθριν Στόουν ο βουλευτής Πάτερσον, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά, επειδή θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες των Κοινοτήτων ασκώντας πιέσεις σε δυο εταιρείες, να τον πληρώσουν με 500.000 λίρες Αγγλίας, για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Οι βουλευτές στην Μεγάλη Βρετανία παίρνουν ετησίως 82.931 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 96.895,76 ευρώ αλλά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ ασκώντας επαγγέλματα, μεταξύ των οποίων του συμβούλου σε εταιρείες κ.ά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τζορτζ Μέιτζορ έκανε λόγο για επαίσχυντες ενέργειες της κυβέρνησης του κ. Τζόνσον υποστηρίζοντας πως «ίσως ήταν πολιτικά διεφθαρμένες». Ο Πάτερσον αρνήθηκε ότι παρανόμησε ως προς τους κανόνες.

Ο ομιλητής των Κοινοτήτων, σερ Λίντσεϊ Χόιλ υποσχέθηκε, πως θα προστατεύσει την ακεραιότητα του κοινοβουλίου φέρνοντας νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι  Συντηρητικοί είναι μόλις μία μονάδα μπροστά από τους Εργατικούς και το πλεονέκτημά τους μειώθηκε κατά τέσσερις μονάδες μέσα σε μία εβδομάδα.

Η προσπάθεια του κ. Τζόνσον να σώσει τον σύμμαχό του Όουεν Πάτερσον από την τιμωρία έχει δημιουργήσει μεγάλες αναταράξεις στον χώρο των συντηρητικών, οι οποίοι, ωστόσο, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός λέγοντας πως πρόκειται για «καταιγίδα σ΄ένα φλιτζάνι τσάι».

Πηγή: Με πληροφορίες από τη Daily Mail

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ