Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Μετανάστες εισήλθαν στην Ισπανία «στήνοντας» αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Καζαμπλάνκα προς την Κωνσταντινούπολη έκανε αναγκαστική προσγείωση στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, επειδή ένας επιβάτης παραπονέθηκε ότι αισθάνεται αδιαθεσία. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε είκοσι από τους επιβάτες «έγιναν καπνός».

Ο επιβάτης, σύμφωνα με τη DW, ειδοποίησε το πλήρωμα ότι περνάει διαβητικό επεισόδιο.  Γιαι να του χορηγηθούν οι πρώτες βοήθειες  το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Όμως κατά την αποβίβαση του εν λόγω επιβάτη, περίπου 20 επιβάτες βγήκαν από το αεροσκάφος, τρέχοντας και μέσα στον πανικό εξαφανίστηκαν από τον διάδρομο προσγείωσης.

Ο επιβάτης που παραπονέθηκε για την υγεία του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά.  Σύμφωνα με την DW, οι αρχές εκτιμούν ότι το συμβάν ήταν στημένο προκειμένου να εισέλθουν παράνομα τα συγκεκριμένα άτομα στην Ισπανία.

Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που παραπονέθηκε.

Το αεροδρόμιο αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του για τέσσερις ώρες. Δεκατρία αεροπλάνα με προορισμό το αεροδρόμιο Πάλμα ντε Μαγιόρκα άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια και δεκαέξι πτήσεις καθυστέρησαν για ώρες να αναχωρήσουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ