Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Επίδομα στήριξης λόγω της πανδημίας, πήρε ο Τζορτζ Σόρος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα ύψους 1.200 δολαρίων πήρε ο Τζορτζ Σόρος, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης των πολιτών στην Αμερική στη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνα της ProPublica ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους 18 δισεκατομμυριούχους που φορολογούνται στις ΗΠΑ και οι οποίοι έλαβαν το κυβερνητικό επίδομα στήριξης το 2020. Μαζί με αυτούς τους 18, πήραν επίδομα και άλλοι 270 Αμερικανοί εκατομμυριούχοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν συνολική περιουσία ύψους άνω των 20  δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το επίδομα των 1.200 δολαρίων ανά άτομο, ή 2.400 δολαρίων για ζευγάρια, προοριζόταν για την στήριξη ατόμων και οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που αντιμετώπισαν και τα σοβαρότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας. Ως κριτήριο είχε τεθεί το εισόδημα: μπορούσαν να πάρουν επίδομα άτομα με εισόδημα μέχρι 75.000 δολάρια τον χρόνο ή ζευγάρια με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 150.000 δολάρια τον χρόνο.

Τί έγινε, όμως, και πήραν επίδομα ο Σόρος και κάποιοι από τους φίλους του; Δεν έκαναν απολύτως καμία παρανομία ή παρατυπία… Διότι αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζουν μικρή προσωπική φορολογητέα περιουσία. Τα … υπόλοιπα πηγαίνουν σε off shore, εταιρείες που κανένας δεν ξέρει ποιος βρίσκεται πίσω από τη βιτρίνα, επενδύσεις και λοιπά…..

Έτσι ο Τζορτζ Σόρος, που η περιουσία του εκτιμάται ότι είναι 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή ο χρηματιστής Ίρα Ρένερ, με περιουσία περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εμφανίζουν στα χαρτιά προσωπική περιουσία κάτω από 75.000 δολάρια. Και έτσι πήραν το επίδομα στήριξης…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ