Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Έκανε ευθανασία ακούγοντας το αγαπημένο της τραγούδι και κρατώντας το χέρι των αγαπημένων της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H 76χρονη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βόις Κούπερ,  η οποία υπέφερε από σοβαρή αρθρίτιδα, επαναλαμβανόμενες αιμορραγίες εγκεφάλου και επιληψία, απόλαυσε ένα ποτήρι σαμπάνια, άκουσε το αγαπημένο της τραγούδι «Day is Done» του Νικ Ντρέικ και έκανε στον εαυτό της μια θανατηφόρα ένεση με βαρβατουρικά.

Τις τελευταίες της στιγμές ήταν περιτριγυρισμένη από φίλους, τους οποίους ευχαρίστησε πριν πέσει σε βαθύ ύπνο και πεθάνει.

Η Βόις Κούπερ είχε αγωνιστεί για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επί του παρόντος τιμωρείται με φυλάκιση έως και 14 χρόνια στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Μιλώντας στη «Mirror» πριν από τον θάνατό της, είπε ότι η ζωή της ήταν «ατελείωτη, συχνά δύσκολη και συνήθως επίπονη» και περιελάμβανε την «καθημερινή διαχείριση πολλών, ανίατων θεμάτων».

Ο θάνατός της ήρθε τη στιγμή που οι ακτιβιστές γιόρταζα την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιώματος στο Θάνατο και ενώ μια δημοσκόπηση του YouGov διαπιστώνει πως η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών στηρίζει την αλλαγή του νόμου, για να επιτραπεί η ευθανασία στη Βρετανία.

Η πρόταση νόμου που υπέβαλε η βαρόνη Μίτσερ για την ευθανσία, αφορά μόνο άτομα που έχουν λιγότερους από 6 μήνες ζωής. Η 76χρονη Βόις Κούπερ είχε δηλώσει πως πιστεύει ότι οι προτάσεις του νόμου είναι πολύ περιοριστικές και πως θα προτιμούσε ένα μοντέλο καναδικού τύπου, όπου όσοι πάσχουν από μια μη αναστρέψιμη βαριά ασθένεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θάνατο.

Μόλις βρέθηκε στην Ελβετία αξιολογήθηκε από δύο ξεχωριστούς γιατρούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην κλινική ευθανσίας Lifecircle, όπου δύο άνθρωποι βάζουν τέλος στη ζωή τους κάθε εβδομάδα.

Η πρόεδρος της κλινικής, Δρ Έρικα Πρίσινγκ, λίγο πριν πεθάνει τις έκανε τέσσερις τελευταίες ερωτήσεις, ενώ η κάμερα κατέγραφε τις τελευταίες της στιγμές: Ποιο είναι το όνομά σας, ποια είναι η ημερομηνία γέννησής σας, αν μπορείτε να μου πείτε γιατί ήρθατε εδώ και εάν ξέρετε τι θα συμβεί εάν χορηγήσετε στον εαυτό σας αυτή την ένεση. Στη συνέχεια, ακούγοντας το αγαπημένο της τραγούδι και κρατώντας το χέρι των αγαπημένων της προσώπων, η Βόις Κούπερ έκανε την ένεση στον εαυτό της.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ