Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Η απίστευτη ιστορία αιμομιξίας που σόκαρε την Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ

Στην καρδιά της Αθήνας, στον Κολωνό, σε ένα φτωχικό σπίτι ξετυλίγεται για χρόνια ένα δράμα. Και θα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εάν ένα τρίτο πρόσωπο δεν έβρισκε τη δύναμη να πάει στην αστυνομία και να το αποκαλύψει. Δεν ήταν μια απλή περίπτωση αιμομιξίας, όσο «απλή» μπορεί να είναι μια τέτοια κατάσταση, αλλά τα δύο αδέλφια είχαν αποκτήσει και παιδί!

Για 16 χρόνια ζούσαν και συμπεριφερόντουσαν ως παντρεμένοι με τη μητέρα τους, αλλά και τη μικρότερη αδελφή τους να φοβούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια!

Βρισκόμαστε στα 1933. Η μικρότερη αδελφή γνωρίζει κάποιο νεαρό που της υπόσχεται γάμο. Κάποια στιγμή του αποκαλύπτει ότι ο αδελφός και η αδελφή της , όχι απλά είναι ζευγάρι, αλλά έχουν και παιδί! Ο άνθρωπος τα χάνει, την απειλεί ότι θα χωρίσουν αν δεν πάει στην αστυνομία να το καταγγείλει.

Ο Αρχοντούλα, η μικρή αδελφή, φοβάται ότι θα την σκοτώσει ο αδελφός της που είχε περίστροφο κι απειλούσε και τη μητέρα του να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Με τα πολλά πηγαίνει στο ΙΕ’ Αστυνομικό Τμήμα και λέει όσα ξέρει. Επιπλέον αποκαλύπτει ότι το «ζευγάρι» είχε άλλο ένα παιδί που το είχε σκοτώσει και το είχε θάψει σε ένα τοίχο στο σπίτι που έμεναν και μπροστά είχαν βάλει μια ντουλάπα για να μην φαίνεται!F 1 5

Οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν στα αυτιά τους. Έκπληκτοι ακούνε τον Γιάννη και την Αθανασία να παραδέχονται τη σχέση τους. Η Αθανασία μάλιστα κρατά στα χέρια της το 18 μηνών παιδί της, καρπό της σχέσης με τον αδελφό της.

Οι καταθέσεις των δύο σοκάρουν. Ο Γιάννης, λέει, ότι εξ αιτίας της φτώχειας στο Σουφλί όπου έμεναν, όταν πέθανε ο πατέρας του, πήγε να βρει καλύτερη τύχη στην Κωνσταντινούπολη. Γύρισε δύο χρόνια αργότερα και βρήκε την αδελφή του γυναίκα σωστή. Τότε εκείνη ήταν 17 χρόνων κι εκείνος 33. Η οικογένεια έμενε στη Θεσσαλονίκη κι εργαζόταν στα καπνά.

Ζούσαν σε μια καλύβα. Στην κουκέτα που κοιμόντουσαν στο πάνω κρεβάτι ξάπλωνε ο ίδιος με την αδελφή του και στο κάτω η μικρότερη αδελφή του με τη μητέρα τους. Όπως είπε, στην αρχή άρχισε να τη θωπεύει με τον καιρό τα… χάδια έγιναν σχέση!

f 2 6Η Αθανασία από την πλευρά της έλεγε στους δημοσιογράφους:

«Δεν ξέρω πως μπλέχτηκα. Τι αίμα μου έβραζε, δεν μπορώ να ξέρω πως φώλιασε μέσα μου ο διάβολος. Κάποια φορά με αγάπησε ένα καλό και όμορφο παιδί. Ο αδελφός μου με έδειρε μέχρι αίματος κι απειλούσε να με σκοτώσει αν συνέχιζα…».

Η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, ενώ η μικρότερη αδελφή προτίμησε να φύγει από το σπίτι. Για εννιά χρόνια ο δεσμός των δύο έμενε κρυφός. Μια μέρα, όμως, τους έπιασε επ’ αυτοφώρω η μητέρα τους. Ο Γιάννης την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει εάν μιλούσε για ότι είδε.

f 3 PATRIS TITLOS
Ο τίτλος της εφημερίδας «Πατρίς»

«Λυπηθείτε με, μη με ρωτάτε, με κόλασε κι εμένα η αγάπη για τα παιδιά μου» ήταν τα μόνα λόγια που είπε στους δημοσιογράφους η γριά γυναίκα.

Όταν η μικρότερη αδελφή τους επισκέφθηκε μάλωσε με την Αθανασία. Προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι αυτό που κάνουν δεν έχει λογική. Η κατάληξη ήταν να πάει στην αστυνομία με την πίεση του φίλου της και να τους καταγγείλει.

f 4 akropolis
Ο τίτλος στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ακρόπολις»

Ο 50χρονος Γιάννης είχε πάρει τη θέση του πάτερ φαμίλια, δεν είχε σταθερή δουλειά, αλλά είχε περίστροφο και απειλούσε τους πάντες για να μη μιλήσουν.

Στον εισαγγελέα Παπαϊωάννου που διέταξε την προφυλάκισή του υποστήριξε ότι η μικρή αδελφή του είχε… αγαπητικούς και τους κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης.

«Τη διακόρευσε ένας φαντάρος στο Σουφλί, τους στεφάνωσα με το περίστροφο στο χέρι για να γλιτώσουμε την ντροπή. Πήγαν στην Αθήνα. Αργότερα μου είπε ότι πέθανε ο άντρας της και θα ζούσε με ένα τυπογράφο στην Κρήτη…»

Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η κοινή γνώμη ασχολείται και… πέφτει από τα σύννεφα όταν κορυφώνεται το δράμα. Έπειτα όλα ξεχνιούνται καθώς μια άλλη υπόθεση κεντρίζει το ενδιαφέρον. Κι ο Τύπος ακολουθεί τις επιταγές των αναγνωστών του. Έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τι τύχη είχαν οι πρωταγωνιστές του δράματος. Οι σελίδες των εφημερίδων της εποχής γέμισαν με άλλα γεγονότα και δράματα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα σημερινά!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ