Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Κατερίνη: Τι έγινε με την 38χρονη έγκυο που πέθανε από Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θλίψη και πολύ σοβαρά ερωτήματα έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου από κορωνοϊό μιας 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη. Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες σχετικά με τι την είχε συμβουλεύσει η γυναικολόγος της.

Η 38χρονη νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί κατάφεραν με καισαρική να πάρουν το βρέφος, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ερωτήματα προκύπτουν από την καταγγελία της μητέρας της 38χρονης στο MEGA.

Σύμφωνα με την μητέρα της η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που είχε αποτρέψει την 38χρονη από το να εμβολιαστεί. Ομως στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σήμερα ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, κ. Ηρακλής Τσανικίδης, ο οποίος είπε τα πράγματα διαφορετικά.

«Ακούσαμε ότι έκανε κάποια δήλωση η μητέρα της 38χρονης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την οικογένεια. Αν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο δεν μπορεί να ξεκινήσει έλεγχος. Μίλησα με το σύζυγο της θανούσας που μου είπε ακριβώς τα αντίθετα (σ.σ.: από όσα λέει η μητέρα της 38χρονης). Ότι η γυναικολόγος της είχε πει ότι πρέπει να γίνει, και ότι όλη η οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, υπήρχε μία άρνηση», αποκάλυψε ο κ. Τσανικίδης.

«Να μιλήσω με τη γυναικολόγο να πω τι; Ότι ακούστηκε από κάπου ότι υπάρχει μία καταγγελία που δεν είναι επίσημα καταγγελία; Μπορεί να με κατηγορήσει η συνάδελφος ότι τη συκοφαντούμε. Σε όποια καταγγελία έχουμε μιλάμε με τον συνάδελφο», είπε ο κ. Τσανικίδης και τόνισε ότι χρειάζεται επίσημη καταγγελία.

Ερωτηθείς αν υπήρχε κλίμα άρνησης προς τον εμβολιασμό στην οικογένεια ο κ. Τσαλικίδης απάντησε: «Από ό,τι κατάλαβα δεν είχε εμβολιαστεί κανείς, έτσι κατάλαβα από τη συνομιλία με τον σύζυγο. Στην πόλη τη δική μας το 97% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Μπορεί να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού ως περιοχή, αλλά ως γιατροί εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να πείσουμε έστω τους συναδέλφους μας», συνέχισε.

«Η μητέρα της 38χρονης πρέπει να κάνει επίσημα την καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο», τόνισε ο κ. Τσανικίδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ