Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανεργατικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, από συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικούς φορείς και φοιτητές, διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως στόχο την συγκρότηση πανεργατικού μετώπου, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα σε ανοιχτή σύσκεψη που έγινε στο Σπόρτινγκ με τη συμμετοχή 400 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι ώρες εργασίας, η κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 19:00, όπου θα παραβρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει το ΜέΡΑ25, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Δεν ξεχνάμε το Δημήτρη Δαγκλή και φωνάζουμε ότι οι ζωές των εργατών δεν μπορεί να είναι αναλώσιμες προς όφελος της κερδοφορίας των ολιγαρχών. Οι εργαζόμενοι, με τη συλλογική τους δράση μπορούν να ξεπεράσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, να νικήσουν την προπαγάνδα των media και την κρατική καταστολή.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ