Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά από το Σάββατο για την τήρηση των νέων μέτρων για την πανδημία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με εντατικούς ελέγχους ο κρατικός μηχανισμός θα επιβλέπει από το Σάββατο τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για να ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας. Από πηγές των συναρμόδιων υπουργείων έγινε γνωστό ότι θα βγουν στους δρόμους 8.000 αστυνομικοί και περίπου 500 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας του υπουργείου Ανάπτυξης για να κάνουν ελέγχους στα καταστήματα και στους χώρους εστίασης, όπου θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους που έχουν κάνει εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR test).

Για την τήρηση των μέτρων έγινε χθες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί και στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνονται από περίπου 2.000 κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν αστυνομικοί και υπάλληλοι της Αρχής Διαφάνειας. Στο πλαίσιο αυτό θα μετακινηθούν αστυνομικοί από περιφέρεια σε περιφέρεια ώστε να εκλείψουν περιστατικά ελαστικών ελέγχων, που γίνονται με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.

Θα ελέγχονται εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, όπου ισχύουν νέοι κανόνες: ανοιχτοί χώροι θεωρούνται όσοι δεν έχουν οροφή και τα περιμετρικά παραπετάσματα έχουν ύψος 1,30 μέτρα. Οι υπαίθριοι χώροι με οροφή και ψηλά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί χώροι. Επίσης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα γίνεται αυστηρός έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ