Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Covid-19: «Σαφάρι» ελέγχων με 8.000 αστυνομικούς για τα νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο δρόμο βγαίνουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 8.000 αστυνομικοί σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στην χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της αρχής διαφάνειας. Τα μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων θα πραγματοποιούν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ