Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο «μανάβης», ήταν ο βαρόνος της κόκας των Νοτίων Προαστίων – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης της Αθήνας ξεδόντιασε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έπεσαν έξι άτομα έπειτα από μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν περισσότερα από 11 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν πως έφθαναν τα κιλά της κοκαϊνης στην ομάδα και στη συνέχεια τα μέλη του καρτέλ διοχέτευαν την στα στέκια της αθηναικής ελίτ.

Μια πληροφορία που έφθασε στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με την οποία, συγκεκριμένα άτομα διακινούν κόκα στη χονδρική και ως καβάντζα έχουν μεγάλη επιχείρηση χονδρεμπορικής στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής, σήμανε την έναρξη της έρευνας.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας δημιούργησαν το προφίλ του 65χρονου αρχηγού και των υπολοίπων μελών της συμμορίας προκειμένου να πρακαλουθούν τις κινήσεις του και να αποκωδικοποιήσουν τη δράση τους.

Στον χώρο των αποθηκών εντοπίστηκαν περισσότερα από 11 κιλά κοκαΐνης με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος έχει συλληφθεί, να υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων του Σάκη Κεχαγιόγλου και Μανώλη Βαμβουνάκη οτι δεν γνωρίζει το παραμικρό καθώς, όπως λέει, στον χώρο έμπαιναν και έβγαιναν πολλά ατομα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 65χρονος δρούσε ως αρχηγός-ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτός ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διαφόρους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και στον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Έκρυβε δε τα ναρκωτικά μέσα σε κούτες με μπανάνες γνωστής εταιρείας, με έδρα στη Βραζιλία. Σε μια από αυτές οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν και κατάσχεσαν τουλάχιστον 11 κιλά καθαρή κοκαΐνη, αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Πιό συγκεκριμένα πρόκεται για έναν από τους μεγαλύτερους χονδρέμπορος οπωροκηπευτικών προϊόντων με αλυσίδα καταστημάτων στην Αττική.

Ενώ, ένας 49χρονος ήταν ως υπεύθυνος για τη αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και ένας 63χρονος συγκέντρωνε τα χρήματα από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα ως υπεύθυνα για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης ποσοτήτων κοκαΐνης, σε οχήματα και οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους -11- κιλών και -715- γραμμαρίων
– ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -11- γραμμαρίων
– το χρηματικό ποσό των -280.530- ευρώ
– 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– 1 Ι.Χ. δίκυκλο.
– 7 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
– 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
– μαχαίρι με μήκος λάμας -15- εκατοστά
– 3 πολεμικά φυσίγγια
– πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ