Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Οι ντελιβεράδες κατήγγειλαν στο ΕΣΡ τον Πορτοσάλτε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο καταφεύγουν οι ντελιβεράδες καταγγέλοντας τον δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε.

Λίγες μόνο ώρες μετά την κηδεία του συναδέλφου τους ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο όταν παρασύρθηκε από ΙΧ στην Θεσσαλονίκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό δεν άφησε να περάσουν στον βρόντο οι δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα του διανομέα στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ γνωστοποίησε πως προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία, ζητώντας να επιβληθούν τα προβλεπόμενα τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό όσο και στον δημοσιογράφο.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρης Πορτοσάλτε είχε μιλήσει στον ΣΚΑΪ επικριτικά σχετικά με τον τρόπο οδήγησης των διανομέων, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο διανομέα στη Θεσσαλονίκη.

Στην καταγγελία της προς το ΕΣΡ, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής θα χρησιμεύει και σε ενδεχόμενες «νόμιμες κινήσεις» της:

«Την ώρα που ο κλάδος των διανομέων θρηνεί άλλο ένα θύμα στην άσφαλτο, μείναμε όλοι έκπληκτοι με την ακραία τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Άρη Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνονται συνήθως οι συνάδελφοι διανομείς για τα θανατηφόρα ατυχήματα!!!

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας προσέφυγε σε έγγραφη καταγγελία στο ΕΣΡ και ζητά να επιβληθούν τα προβλεπόμενα σε δημοσιογράφο και τηλεοπτικό σταθμό.

Τέτοιου είδους τοποθετήσεις προσβάλλουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μας αλλά και το κοινό αίσθημα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος προκαλεί. Τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου μας κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται!

Γιαυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Τρίτη 09/11/2021 στις 12:00 το μεσημέρι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Εργαζόμενοι σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στέλνουμε το μήνυμα μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ