Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Covid-19: Χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, αλλά σχολεία δεν κλείνουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν συνολικά 7200 κρούσματα σε παιδιά από 17 ετών και κάτω! Περισσότερα από 1000 κάθε μέρα. Δευτέρα και την Τρίτη εντοπίστηκαν 2400 κρούσματα σε παιδιά κάτω των 17 ετών, σε μαθητές δηλαδή όλων των βαθμίδων.

Ομως για την υπουργό Παδείας Νίκη Κεραμέως όλα πάνε καλά! «Στη χώρα μας έχουμε πάνω από 80.000 τμήματα στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή, κλειστά τμήματα λόγω κορονοϊού έχουμε μόνο 8 σε πάνω από 80.000. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή σε συνεργασία με τους τους ειδικούς ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει πάρα πολλά τεστ», είπε η Υπουργός Παιδείας χθες στο Mega.

Ξέχασε να πει η κυρία Κεραμέως ότι τμήματα δεν κλείνουν επειδή το πρωτόκολλο που η ίδια επέβαλε προβλέπει κλείσιμο τμημάτων μόνο όταν εντοπιστούν θετικά τα μισά παιδιά της τάξης συν ένα.

Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα κλείνει εάν νοσήσουν ταυτόχρονα οι περισσότεροι μαθητές ενός τμήματος, δηλαδή για τμήματα με 20 μαθητές, αν νοσήσουν οι 11 ταυτόχρονα. Αυτό κι αν είναι διασπορά του κορονοϊού.

Τα μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό στις οικογένειές τους, ακόμη και σε άτομα ευπαθή, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την υπουργό Παιδείας, που ακόμη και μέσα στην πανδημία δίνει εντολές συγχώνευσης σε τμήματα σχολείων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ