Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους σεισμόπληκτους σε Σάμο-Χίο, μοιράζοντας ψίχουλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψίχουλα μοιράζει η κυβέρνηση στους σεισμόπληκτους της Χίου, ένα χρόνο μετά τον σεισμό, καθώς εγκρίθηκε ως αποζημίωση το ποσό των 600 ευρώ ανά δικαιούχο, ενώ ο βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης φέρνει στη Βουλή το θέμα των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους σε Σάμο και Χίο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χίου, Γιώργος Πατεριμός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε συνολικά 21.000 ευρώ για τους 35 δικαιούχους σεισμόπληκτους του νησιού, δηλαδή περίπου 600 ευρώ στον καθένα. 

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους σεισμόπληκτους

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής,  Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρνει στη Βουλή με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς τις μεγάλες καθυστερήσεις και σοβαρές ανεπάρκειες ως προς τη στήριξη των σεισμόπληκτων.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ερώτηση, την οποία υπογράφουν ακόμα 19  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με θέμα την ελλιπή στήριξη και άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων της Σάμου που επλήγησαν από το σεισμό. Ένα από τα προβλήματα που επισημαίνονται είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες καθορίζεται το ύψος των αποζημιώσεων και στην ίδια την εκταμίευση των ποσών προς τους δικαιούχους, διαδικασία η οποία δεν θα ολοκληρωθεί παρά σε τρία χρόνια. Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα που αναδεικνύει η ερώτηση αφορά την άδικη για τη Σάμο απόφαση της κυβέρνησης να μην χορηγήσει την εφάπαξ «πρώτη αρωγή» στις πληγείσες επιχειρήσεις του νησιού.

Ψίχουλα μετά από ένα χρόνο

Ο σεισμός έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2020, με επίκεντρο την Σάμο και ένα χρόνο μετά, αφού έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι, η κυβέρνηση ενημέρωσε τον Δήμο Χίου για τον αριθμό των δικαιούχων και για το συνολικό ποσό που θα λάβουν.

Όμως η ανακοίνωση για τα 600 ευρώ αποζημίωσης ανά σεισμόπληκτο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση στο νησί, παρότι ο αντιδήμαρχος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εκταμιευθούν περισσότερα χρήματα για αποζημιώσεις στο μέλλον.

πηγή : https://www.politischios.gr/

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ