Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ηράκλειο: Το πιο εντυπωσιακό graffiti

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό graffiti στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, με θέμα την Ισότητα και την Αποδοχή, από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT Paints.  

Η πολύχρωμη δράση έχει τίτλο «Array of Colors» και το αντικείμενο της είναι η τέχνη του δρόμου, μέσα από τη σύμπραξη του δήμου με τους καλλιτέχνες σε συνεργασία με την εταιρεία και στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων. Πρόκειται για μία τοιχογραφία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε, μία πανδαισία χρωμάτων, τα οποία με βάση το θέμα τους, απλώθηκαν σε μεγάλη επιφάνεια στην περιοχή του Καράβολα, κυριολεκτικά στολίζοντας το σημείο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, και στέλνοντας θετικά μηνύματα.

Με την ολοκλήρωση του graffiti, τοποθετήθηκε στον τοίχο ένα καινοτόμου τεχνολογίας διάφανο βερνίκι μόνιμης προστασίας επιφανειών, με σκοπό την αποφυγή βανδαλισμού του έργου.  

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και παραδίδονται έργα στον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, που αφορούν σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας σε αγροτικές – τουριστικές περιοχές συνολικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ. Πρόκειται για έργα στις τοπικές κοινότητες Αγίας Γαλήνης, Μελάμπων και Σακτουρίων και σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, για τα έργα που παραδίδονται, υπήρχε η αναγκαιότητά τους, αφού ενισχύουν την τοπική οικονομία, καθώς πρόκειται για περιοχές με δυναμικό πρωτογενή τομέα, αλλά και ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ