Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής Μαιευτικής που παρενοχλούσε φοιτήτριες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή.

Ο καθηγητής κατηγορούνταν για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην σπουδάστριές του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι περιγραφές των θυμάτων σόκαραν, με τον κατηγορούμενο να αρνείται τις κατηγορίες και να κάνει λόγο για «ψευδείς καταγγελίες που “ενορχηστρώθηκαν” από διδάσκουσες του τμήματος».

Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου.

Μιλώντας στον Alpha τα θύματα του γυναικολόγου τόνισαν πως αισθάνονται δικαιωμένες από την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ήταν πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για μας. Ακούστηκαν ψέματα. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και θα απομακρυνθεί  από τον χώρο όπου δίδασκε», ανέφερε ένα από τα θύματά του.

«Ευχαριστούμε το δικαστήριο. Ήταν μια δίκαιη απόφαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε, όσος καιρός  κι αν περάσει», τόνισε στην κάμερα του Alpha μια άλλη κοπέλα που υπήρξε θύμα παρενόχλησης από τον γυναικολόγο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ