Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Covid-19: Μετά τα ρεκόρ κρουσμάτων ψάχνει μέτρα η κυβέρνηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και γι αυτό η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει στις 13:00 για να διατυπώσει  εισηγήσεις ενώ στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται ότι θα ανακοινώσει μέτρα.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων, που υπολογίζονται γύρω στις 6.000!

Στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό εξετάστηκε η ανάγκη για νέα μέτρα και αυστηροποίηση των ποινών στα υφιστάμενα.

Η κυβέρνηση που επέτρεψε ακόμη και σε ιερείς να διώχνουν αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τηρήσουν τα μέτρα, τώρα θέλει να πείσει ότι θα είναι αυστηρή αλλά όχι τιμωρητική για τους μη εμβολιασμένους.

Προσπαθεί να πετάξει το βάρος στους πολίτες και ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δυο ή και τρία την εβδομάδα με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτό που δεν αναμένεται είναι πραγματική και όχι στα λόγια βελτίωση του ΕΣΥ και κάλυψη των ελλείψεων σε κλίνες και υγιειονομικό προσωπικό, παρά τις διαμαρτυρίες των γιατρών.

Επίσης δεν αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα που αφορούν άλλες κυβερνητικές ευθύνες, όπως ο συνωστισμός σε λεωφορεία και μετρό, ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις κ.λπ.

Διαβάστε ακόμη:

Α. Εξαδάκτυλος: Αντιμετωπίζουμε την πανδημία με λιγότερους γιατρούς στο ΕΣΥ

Εμβόλια: Τρίτη δόση και για κάτω των 50 – Μόνο 60,8% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ