Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Α. Εξαδάκτυλος: Αντιμετωπίζουμε την πανδημία με λιγότερους γιατρούς στο ΕΣΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μία περίοδο έξαρσης της πανδημίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αποδυναμωθεί, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα ο κύριος Εξαδάκτυλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «φέτος έχουμε λιγότερους γιατρούς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραιτήθηκε και δεν αναπληρώθηκε, γιατί οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν προσελκύουν νέους συναδέλφους».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι το ανησυχητικό με την πανδημία είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς από τους 430 «το 95% προέρχεται από το 1/3 του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο και στο 5% προέρχεται από τα 2/3 που είναι εμβολιασμένα». Ο κύριος Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ότι αν είχε εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού θα είχαμε κρούσματα, ίσως και μεγάλους αριθμούς, αλλά δεν θα είχαμε διασωληνωμένους και θανάτους.

Η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, Γλυκερία Βλαχογιάννη, δήλωσε από την πλευρά της ότι στις ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών. «Βγαίνει ο ένας – μπαίνει ο άλλος», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «έχουμε ασθενείς λίγο πριν από τη διασωλήνωση, σε απλές κλίνες Covid».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ