Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Βόλος: Δικηγόρος αλλοίωνε αποδεικτικά στοιχεία την ώρα της δίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν πίστευε στα μάτια του όσα έβλεπε το ακροατήριο να διαδραματίζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δίκη για απάτη.

Όλα άρχισαν όταν ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου για απάτη αιτήθηκε από το δικαστήριο να πάρει τη δικογραφία από την έδρα και την έλαβε για λόγους διευκόλυνσης.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, λίγο πριν έρθει η ώρα να εκδικασθεί η υπόθεση, ο δικηγόρος, ο οποίος είχε έρθει στον Βόλο από την Αθήνα για να δικάσει, ενώ βρισκόταν στα έδρανα των δικηγόρων πιάστηκε στα πράσα να αλλοιώνει αποδεικτικά στοιχεία.

Η δίκη αναβλήθηκε, ο δικηγόρος συνελήφθη και το ακροατήριο δεν πίστευε στα μάτια του.

Από τη μία στιγμή στην άλλη η πρόεδρος του δικαστηρίου καλούσε τον δικηγόρο να της επιστρέψει τη δικογραφία και να της δώσει και όλα τα έγγραφα που είχε στα χέρια του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης παρέδωσε τον φάκελο όμως κάτω από τα έδρανα βρέθηκαν σκισμένα τα διπλότυπα από μπλοκ που αποτελούσε μέρος της δικογραφίας, ενώ στην θέση τους είχε βάλει τα διπλότυπα από δικό του μπλοκ.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου συνέταξε έκθεση, διαβίβασε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε προκαταρκτική για υπεξαγωγή εγγράφων.

Ο δικηγόρος συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για να δώσει εξηγήσεις.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιό της οποίας ζήτησε και την κατάσχεση του μπλοκ που είχε ο δικηγόρος σε αντικατάσταση των διπλοτύπων που είχε σκίσει, αλλά και ένορκες καταθέσεις από αστυνομικό και από τη γραμματέα που ήταν χθες στην έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Εντούτοις, επειδή από τον ποινικό κώδικα θεωρείται ο δικηγόρος πρόσωπο ιδιάζουσας δωσιδικίας, δεν προβλεπόταν να συλληφθεί εντός του ακροατηρίου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η Εισαγγελία Βόλου ερευνά αν διαπράχτηκε υπεξαγωγή εγγράφων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ