Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Covid-19: Οι ΜΕΘ γέμισαν – Ειδικοί προειδοποιούν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας η χώρα βρίσκεται με έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας, παρά την ψευδή αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή τον Μάιο για 1500 κλίνες ΜΕΘ.

«Εαν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με COVID-19 και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη COVID-19 ασθενών» έγραψε χθες στο facebook o καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Οπως φαίνεται από τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, o κ. Γεροτζιάφας δεν αστειεύεται. Ενώ έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και ανάλογες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD βρίσκονται επί ημέρες σε απλούς θαλάμους.

Σε κάποια νοσοκομεία δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων κλινών εντατικής, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης, τονίζει ο κ. Γιαννάκος διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στον χώρο των χειρουργείων. Στο “Παπαγεωργίου” διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στις ΜΕΘ Covid χθες ήταν η εξής: Στα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν 508 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 410 (98 κενές).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη εντατικής σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία.

Πού είναι οι 1500 κλίνες ΜΕΘ για τις οποίες περηφανευόταν η κυβέρνηση;

gerotziafas fb

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ