Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της επικράτειας και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, μετά την ”έκρηξη” των κρουσμάτων κορονοϊού, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να ληφθούν μέτρα όπου κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Σύσκεψη με τους υπουργούς Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και Γιώργο Γεραπετρίτη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου προκειμένου να εκτιμηθεί η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στις ”κόκκινες” περιοχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να περιγράψει και το πνεύμα των νέων μέτρων.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 21 περιφερειακές ενότητες είναι στο «κόκκινο», οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα είναι πλήρεις και στην επικράτεια έχει καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Τα μέτρα που εξετάζονται:

  • Ενίσχυση των νοσοκομείων που αρχίζουν να δέχονται αφόρητη πίεση.
  • Περαιτέρω περιορισμοί σε μεικτούς εξωτερικούς χώρους
  • Αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους εξωτερικούς χώρους που περικλείονται
  • Συχνότερη δειγματοληψία με rapid test, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Αποστολή SMS στους ανεμβολίαστους αυτά δεν θα σταλούν από τις αρχές της εβδομάδας αλλά αναμένονται προς το τέλος της και δεν θα είναι σε μεγάλη συχνότητα όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
  • Μηνύματα στους πολίτες άνω των 50 ετών που έχουν συμπληρώσει εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να προχωρήσουν στο ραντεβού της επαναληπτικής, τρίτης δόσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ