Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μ. Παγώνη: Δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία των «κόκκινων περιοχών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας γονατίζει από την έξαρση της πανδημίας στις «κόκκινες περιοχές», προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι σε αρκετές πόλεις η κάλυψη κλινών στα νοσοκομεία φθάνει στο 97%, ενώ υπάρχουν και κλινικές όπου δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα.

Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι ήδη άρχισαν μετακινήσεις ασθενών σε άλλες πόλεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι έγιναν 5 μετακινήσεις στην Αθήνα, από την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και την Χαλκίδα. 

Οι επιστήμονες ανησυχούν για την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με τη γενικότερη εικόνα της χώρας.

Η Ματίνα Παγώνη πρότεινε να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ, αλλά εξέφρασε και τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας που ετοιμάζεται για τη μαζική αποστολή SMS προς τους ανεμβολίαστους, χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή «εκνευριστική».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ