Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Πέραμα: «Μας πυροβόλησαν, ενώ είχαμε παραδοθεί»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη δική τους εκδοχή για την αιματηρή καταδίωξη, στην οποία ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης έχασε τη ζωή του, διηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο στο Documento.

Οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί τους έριξαν πολλαπλά πυρά, ενώ είχαν παραδοθεί. Παράλληλα, ο 14χρονος, που δηλώνει οδηγός του αυτοκινήτου, διέψευσε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι έριξε τις μηχανές τους με το αμάξι.

«Δεν φορούσαμε κουκούλα, ούτε σκουφί, τίποτα. Μας καταδίωξαν μέχρι το Πέραμα. Οι δύο ήταν συνέχεια πίσω μας. Μόλις φτάσαμε στο Πέραμα συναντήσαμε το λεωφορείο μούρη με μούρη. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά μέσα στο αμάξι, λέγαμε με τα παιδιά ό,τι και να γίνει να παραδοθούμε θα φάμε λίγο ξύλο και μετά θα φύγουμε. Εμένα από τον φόβο μού έφυγε λίγο το φρένο αλλά μετά το πάτησα πάλι. Δεν πήρα όμως καμία μηχανή από κάτω. Ακούμπησα λίγο τη ρόδα και σταμάτησα» δήλωσε ο 14χρονος οδηγός.

«Οι αστυνομικοί μπορούσαν να ρίξουν στις ζάντες για να μη φύγουμε. Αυτοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ πάνω μας. Είδα τον Νίκο νεκρό και τον Στ. τραυματισμένο. Έπεσε ο Νίκος πάνω μου και κατάλαβα ότι είναι νεκρός. Προσπαθούσα να φύγω για να σωθώ κι εγώ πήρα δύο μηχανές από κάτω, αλλά χωρίς αναβάτες» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και κατήγγειλε ότι τον πυροβόλησαν ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σημείο «Εγώ άνοιξα την πόρτα του οδηγού και κρύφτηκα μπροστά από τη ζάντα που είναι το φτερό. Εκεί μόλις πήγαν να αλλάξουν γεμιστήρες βρήκα ευκαιρία και έφυγα. Πρόλαβα να στρίψω στο στενό. Τότε μια σφαίρα χτύπησε σε έναν τοίχο. Ξυστά από εμένα. Ήταν για εμένα, δηλαδή, αλλά έπεσε στον τοίχο γιατί πρόλαβα να στρίψω».

Από την πλευρά του ο 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης επιβεβαίωσε ότι ο 14χρονος ήταν ο οδηγός και είπε στο Documento ότι «Μόλις πήγαμε να παραδοθούμε δεν προλάβαμε να ανοίξουμε την πόρτα για να παραδοθούμε και εγώ πυροβολήθηκα. Και λέω στους φίλους μου “παιδιά με πυροβόλησαν”. Μετά δεν προλάβαμε να κατέβουμε, πυροβολήθηκε και ο άλλος και ο τρίτος έτρεξε και έφυγε. “Αμα κάτσω κι εγώ” είπε ο Β. “θα πυροβοληθώ, καλύτερα να φύγω”. Έφαγα μια σφαίρα στην πλάτη και δύο στην κοιλιά. Τρεις σύνολο. Μου έβγαλαν την σπλήνα και δεν ξέρω πότε θα βγω από το νοσοκομείο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ