Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Σοκ! -163.000.000 αναζητήσεις για τη φράση «πώς να χτυπήσω την γυναίκα μου χωρίς να το μάθει κανείς»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη δολοφονία της Νεκταρίας από τον εν διαστάσει σύζυγο της, οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας το 2021 έφτασαν τις 13. Ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει έντονα είναι, αν αποτελούν ένδειξη ότι έχει αυξηθεί η έμφυλη βία ή το φαινόμενο έχει γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμο και να αρχίσει να καταγγέλλεται πιο συχνά.

Μια απάντηση σε αυτό ερώτημα επιχείρησε να δώσει σήμερα η ψυχολόγος, Στέλλα Γεωργίου.

Η κυρία Γεωργίου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η κακοποίηση των γυναικών έχει πράγματι έχει αυξηθεί, προσθέτοντας «Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη».

«Η  βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για  να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη.» συνέχισε, τονίζοντας ότι οι γυναίκες  «Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις, αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία».

Για να δείξει τις διαστάσεις που έχει πάρει η έμφυλη βία επικαλέστηκε και μια αμερικάνικη έρευνα, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της πανδημίας  έγιναν 163. εκατ. αναζητήσεις για τη φράση «πώς να χτυπήσω την γυναίκα μου χωρίς να το μάθει κανείς».

Η έρευνα αυτή, τον Απρίλιο, όταν δημοσιεύτηκε, προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστο ότι στηρίχθηκε σε σαθρά στατιστικά στοιχεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ellinika hoaxes «η επίμαχη έρευνα αλίευσε τον αριθμό των αποτελεσμάτων που επιστρέφει με την αναζήτηση της συγκεκριμένης φράσης, ενώ τα στατιστικά των αναζητήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας δείχνουν μαζικές αναζητήσεις σε σύνδεση με την ίδια έρευνα». Οτι υπήρχαν λάθη στη μεθοδολογία το αναγνώρισε και η συντάκτρια της έρευνας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας ήταν σαθρά δεν σημαίνει ότι η έμφυλη βία είναι ανύπαρκτη ή υπερτιμημένη, η πραγματικότητα άλλο δείχνει άλλωστε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ