Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στην Κω μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από το τουρκικό πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρθηκαν τελικά 375 επιβαίνοντες στο πλοίο με τουρκική σημαία που έμεινε ακυβέρνητο σε διεθνή ύδατα έξω από την Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ της Κω έχουν τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής αιτημάτων ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.

aegean report3 1

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, «καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι για το θέμα ενημερώθηκαν οι Ευρωπαίοι, καθώς «η Τουρκία αρνήθηκε να πάρει πίσω το σκάφος της».

«Σε αντίθεση με την Τουρκία και άλλους που αγνόησαν το πρόβλημα, η Ελλάδα ανέλαβε δράση παρέχοντας άμεση ανθρωπιστική υποστήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη», είπε ο κύριος Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της τη μεταναστευτική κρίση».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ