Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Λιμενεργάτες: Νέα μηχανοκίνητη πορεία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, που θα καταλήξει στον Πειραιά, προγραμματίζουν για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι οι λιμενεργάτες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μία εβδομάδα μετά το εργατικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της COSCO, που στοίχισε τη ζωή του Δημήτρη Δαγκλή.

Το απόγευμα (18.00, γραφεία Εργατικού Κέντρου Πειραιά) τα σωματεία-μέλη του Εργατικού Κέντρου θα κάνουν σύσκεψη για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο λιμάνι και να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του Δημήτρη Δαγκλή, στα δικαστήρια Πειραιά εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η COSCO κατά της απεργίας των λιμενεργατών. Το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε ότι το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία.

Αύριο, Δευτέρα, θα γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των λιμενεργατών. 

Το μήνυμα των λιμενεργατών στα πληρώματα των πλοίων στη ράδα του Πειραιά

Σε μία συμβολική κίνηση  οι λιμενεργάτες απευθύνθηκαν χθες με ασύρματο στα πληρώματα των πλοίων που βρίσκονται στη ράδα του Πειραιά, ζητώντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων.

«Προς όλα τα πλοία που περιμένουν στη ράδα του Πειραιά για operation στο λιμάνι της COSCO. Οι απεργοί εργάτες του λιμανιού απευθυνόμαστε σε σας. Πριν έξι μέρες ένας συνάδελφος μας σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε βάρδια. Το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά, για μέτρα ασφαλείας και ΣΣΕ. Η αλληλεγγύη σας είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους», ανέφερε το μήνυμα που εξέπεμψαν οι λιμενεργάτες στα πληρώματα των πλοίων στη ράδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ