Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ίσως να κλείσουν τα κέντρα διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην επαναφορά των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης αναφέρθηκε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές για να ελεγχθεί η πανδημία.

«Αν το σύστημα υγείας φτάσει στα όριά του τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις κόκκινες περιοχές, για κάποιο διάστημα», είπε ο κύριος Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε εξάλλου ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν θα επιβληθούν «μόνο σε ακραίες συνθήκες, σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και με την προοπτική να αρθούν όταν το επίπεδο εμβολιασμού ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό».

Ο κύριος Μαγιορκίνης επισήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εστιάζουν στον στόχο για αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού. «Η πιθανότητα εκρίζωσης του ιού έχει πρακτικά μηδενιστεί, δεν πρόκειται να φύγει, αργά ή γρήγορα όλοι μας θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό και ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την επιστροφή στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Επιδημιολογίας.

Το βέβαιο είναι ότι τα μέλη της επιτροπής που εισηγούνται μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας ρίχνουν στο τραπέζι προτάσεις για νέους περιορισμούς – κυρίως στον χώρο της διασκέδασης – αφού οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Τα μέλη της επιτροπής συνεδριάζουν την προσεχή Τετάρτη, αλλά εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα και νωρίτερα. 

Αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και στην Θεσσαλία, όπου το σύστημα υγείας έχει έρθει στα όριά του, με πληρότητα στις ΜΕΘ και μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ