Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώνουν νέα περιοριστικά μέτρα, αφού η πανδημία ξεφεύγει από κάθε έλεγχο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αριθμοί της πανδημίας υποχρεώνουν την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και έτσι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, φαίνεται ότι επικρατούν πιο ώριμες σκέψεις.

Έτσι μελετάται η επιβολή περιοριστικών μέτρων κυρίως για τον χώρο της εστίασης, που θα αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και η αύξηση του αριθμού των υποχρεωτικών τεστ που κάνουν οι ανεμβολίαστοι για να προσέλθουν στην εργασία τους και σε χώρους διασκέδασης. 

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις για τις εισηγήσεις που θα κάνει η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, που πρόκειται να συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη. Αλλά υπό την πίεση της έξαρσης της πανδημίας είναι πιθανό να ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα πιο νωρίς.

Κενές περιεχομένου οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι φθάνουμε στο τέλος της πανδημίας…

Η εικόνα, δυστυχώς, γι άλλη μια φορά είναι αυτή της πολιτικής ηγεσίας που τρέχει να προλάβει παρόλο που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι οδεύουμε προς την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αυτή τη στιγμή η βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει φέρει στα όριά του και το σύστημα υγείας, με τις ΜΕΘ να μην επαρκούν. Το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι σε πολλές από τις περιοχές που «κοκκινίζουν», είναι υψηλά τα ποσοστά των πολιτών που επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θωρακίζει το ΕΣΥ και αυξάνει τον αριθμό των ΜΕΘ, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επενδύει στην καταστροφή», με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για την συγκρότηση επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής που θα αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ