Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τις 21 Νοεμβρίου ο «Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος» και ο «Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος» στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Θεσσαλονίκη διεξάγονται ετησίως κατά τον μήνα Απρίλιο ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και κατά τον μήνα τον Οκτώβριο ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Αποστάσεων AIMS και εντάσσονται ανελλιπώς στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι.

Οι δύο διοργανώσεις λόγω των γνωστών συνθηκών της πανδημίας COVID-19, θα διεξαχθούν κατά την ίδια ημερομηνία, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, το πρωί ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, ενώ το βράδυ ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Τα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος πρόσφατα βραβεύτηκαν ως εξαιρετικοί φορείς αθλητικού τουρισμού από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, κερδίζοντας το έπαθλο στην κατηγορία Best Thematic Sports Destination του διαγωνισμού Premium Tourism Awards 2021. Παράλληλα, ο Μαραθώνιος της Ιστορίας της 14ης Απριλίου 2019 αναδείχθηκε 8ος καλύτερος Μαραθώνιος στον κόσμο στην συνολική αξιολόγηση μεταξύ 476 πιστοποιημένων Μαραθωνίων, καθώς και 4ος καλύτερος στον τομέα της ασφάλειας, στην ανεξάρτητη έρευνα της “THE SOLE SUPPLIER” (http://bit.ly/TopMarathons). Η διάκριση αυτή δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων στον έγκυρο και παγκόσμιας εμβέλειας ιστότοπο “FORBES” (http://bit.ly/ATGM-Forbes), διαφημίζοντας τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ