Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

COSCO: Νέα 24ωρη απεργία των λιμενεργατών, πορεία το μεσημέρι στον Πειραιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην COSCO, στέλνοντας μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

«Το οφείλουμε στο νεκρό συνάδελφό μας να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αναφερόμενος στο εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή.

Στο πλαίσιο των καθημερινών κινητοποιήσεων της τελευταίας εβδομάδας σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει νέα μηχανοκίνητη πορεία, στον Πειραιά και στους γύρω Δήμους για να ενημερωθούν οι πολίτες για τα αιτήματα των λιμενεργατών.

Η σημερινή μηχανοκίνητη πορεία είναι συνέχεια της χθεσινής, που κατέληξε στο υπουργείο Ναυτιλίας (video).

Το Σάββατο το μεσημέρι, σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού θα μαγειρέψει για τους απεργούς.

Επίσης αντιπροσωπεία των απεργών θα παραβρεθεί στην κηδεία του νεκρού συνάδελφού τους.

Νέα προσφυγή του ΣΕΠ να κηρυχθεί παράνομη η απεργία

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΣΕΠ προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των λιμενεργατών.

Επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να αναληφθεί πρωτοβουλία διαμεσολάβησης για άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας του εμπορικού λιμένα Πειραιά, που τελεί υπό αποκλεισμό εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων κατόπιν του πρόσφατου μοιραίου δυστυχήματος, υπέβαλε χθες η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ