Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

«Σαμουράι» Νέας Ερυθραίας: Μετά το φονικό, ξαναγέμισε το όπλο και ξαναβγήκε στον δρόμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά το φονικό  ξαναγέμισε το όπλο που κατείχε παράνομα, ξαναβγήκε στον δρόμο και περίμενε, αποκάλυψε στην κατάθεση του ο 40χρονος “σαμουράι” της Νέας Ερυθραίας.

Ο 40χρονος άνοιξε πυρ σε βάρος δύο ανδρών που εκτελούσαν τεχνικά έργα στην γειτονιά του στη Νέα Ερυθραία το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας, υπάλληλος εταιρείας αερίου, και να τραυματιστεί ο δεύτερος. κατά την σύλληψη του, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ο σατανάς τον ανάγκασε να προβεί σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση του μετά το κακό που προκάλεσε, ανέβηκε στο διαμέρισμα του, ξαναγέμισε το όπλο και περίμενε.

«Μένω στην οδό Σκουφά ….στην Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο. Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο, άκουσα τον Πλαακαντωνάκη να λέει σε έναν φίλο του ότι έχει βάλει τον υπάλληλο του Βασίλη, να μου κάνει καταστροφική μαγεία και συγκεκριμένα σολομωνική.

Επειδή από εκείνο τον καιρό σε μένα και τη μητέρα μου συνέβησαν άσχημα πράγματα, σήμερα το πρωί ενώ ήμουν περισσότερο φορτισμένος και εκεί που έκανα προπόνηση χτυπώντας ένα δέντρο με το καλάμι μου στο οποίο είχα βάλει επικαλαμίδες, είδα το βοηθό του Πλακαντωνακη τον Βασίλη και είπα κάποια πράγματα σε αυτόν όπως: «το νου σου ξέρω ότι έχεις κάνει και θα έχεις πρόβλημα», ωστόσο αυτός δεν με άκουσε καθώς ήταν μακριά.

Τότε ανέβηκα στο σπίτι μου, πήρα το περίστροφο και πήγα προς το σπίτι του Πλάκαντωνάκη καθώς γνώριζα πως θα τους έβρισκα κάπου εκεί έξω. Φτάνοντας εκεί κοντά, τους είδα και τις δύο έξω από ένα άλλο σπίτι.

Τότε είπα στο Βασίλη, «ξέρω ότι μου έχεις κάνει μάγια». Άμεσα αυτός μου είπε όχι εγώ και κινήθηκε προς το μέρος μου. Τότε εγώ έβγαλα το περίστροφο και πυροβόλησα προς αυτόν, νομίζω τρεις φορές τα πόδια, καθώς δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω και μετά ο Πλάκαντωνάκης μου είπε «έχεις τρελαθεί» και εγώ του έριξα νομίζω δύο ή τρεις φορές τα πόδια ή προς το γοφό.

Μετά γύρισα σπίτι και προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο, επίσης ξαναγέμισα το περίστροφο το οποίο είχε αδειάσει, σε περίπτωση που μου επιτεθούν. Επειδή άκουγα φασαρία απ’ έξω ξανά κατέβηκα και βρισκόμενος στην πυλωτή είδα αστυνομικούς.

Οπότε προκειμένου να μην με πυροβολήσουν βλέποντας το όπλο, το άφησα στην πυλωτή πήγα προς αυτούς και παραδόθηκα. Το όπλο και τα φυσίγγια τα είχα προμηθευτεί για αυτοπροστασία από έναν αλλοδαπό πριν περίπου έξι μήνες δεν θέλω ωστόσο να πω πως τον λένε γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου.

Τα ναρκωτικά τα έχω για προσωπική μου χρήση καθώς είμαι χρήστης ναρκωτικών και τα είχα προμηθευτεί χθες από την Περιοχή του Αγίου Σωτήρος στο Μενίδι. Τα άλλα αντικείμενα όπως τα ξίφη, τα δρεπάνια τα είχα καθώς εκπαιδευόμουν σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες. Λυπάμαι πολύ που πέθανε τελικά ο Βασίλης καθώς εγώ ήθελα μόνο να τον τραυματίσω χωρίς σοβαρές συνέπειες για την υγεία του».

Σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό της Ψυχιατρικής Κλινικής, της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ημερομηνία 9 Απριλίου 2006, πιστοποείται ότι ο άνθρωπος αυτός
παρακολουθούνταν στα εξωτερικά ιατρεία της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μ7.6.2005 για ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις ψυχωσικού τύπου.

Η βαρύτητα και χρονιότητα της νόσου (η οποία κατά το ιστορικό εμφανίστηκε σε ηλικία 17 ετών) και η ανεπαρκής ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή οδήγησαν, σε σημαντικότατου βαθμού έκπτωση της λειτουργικότητας του.

Μάλιστα τότε είχε συσταθεί συνεχής φροντίδα, ιατρική παρακολούθηση και λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ενώ το πιστοποιητικό αναπηρίας που εκδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρει ότι μετά από αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα: διπολική συναισθηματική διαταραχή υπό μικτή φαρμακευτική αγωγή.

Η επιτροπή η οποία τον εξέτασε είχε ζητήσει να του αναγνωρισθεί 67%αναπηρία η οποία οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση ενώ ανέφερε ότι παρουσιάζει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ