Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μαζική συγκέντρωση από τους εργαζόμενους στην COSCO- Μοτοπορεία αύριο στο υπουργείο Ναυτιλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η μεγάλη παναττική συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της COSCO που γίνεται στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν γιγαντοπανό στα γραφεία της εταιρείας με τίτλο «Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO», ενώ πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, για να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των εργατών της COSCO, οι οποίοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα προστασίας.

kinhtopoihsh cosco 31
902.gr

Ο πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει μοτοπορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ. οι εργαζόμενοι της COSCO θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια η μοτοπορεία θα κατευθυνθεί στο υπουργείο.

Οι εργάτες της COSCO θα απαιτήσουν από το υπουργείο να διαλευκανθούν τα αίτια του εργοδοτικού εγκλήματος και θα επιδώσουν έγγραφο όπου θα αναφέρονται τα ονόματα της Επιτροπής Έλεγχου Υγιεινής και Ασφάλειας.

kinhtopoihsh cosco 33
902.gr

«Αυτός ο αγώνας ξεκίνησε με ένα έγκλημα», είπε o M. Μπεκρής, αναφερόμενος στον Δημήτρη Δαγκλή που έχασε τη ζωή του στο κάτεργο της COSCO, «ένας νέος άνθρωπος 40 ετών, ένας καλός συνάδελφος» που «δούλευε στο πόστο του βοηθώντας τους νέους συναδέλφους».

«Ο θάνατος του Μήτσου ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Αυτό το αποδεικνύει και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη γέφυρα στην οποία έγινε και το τραγικό εργατικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να χαθεί ο συνάδελφός μας, δεν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής του Δημήτρη και όλων μας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ, συμπληρώνοντας πως «η γερανογέφυρα αυτή, που πέρασε πάνω από τον συνάδελφό μας, είναι ένα δείγμα των συνθηκών εργασίας που επικρατούν στο λιμάνι. Για να μη βάλει το χέρι τσέπη η εργοδοσία, για να μη χαλάσει η CΟSCO κανένα ευρώ, όταν διαρκώς τα κέρδη της δεν έχουν προηγούμενο, θυσίασαν τον Δημήτρη Δαγκλή».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση υπογράμμισε: «Μετά από αυτό πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε το λιμάνι να δουλεύει έτσι σαν να είναι παγίδα θανάτου; Πώς θα μπορούσαμε να δούμε στα μάτια τους συναδέλφους που είδαν τον Δημήτρη να ψυχορραγεί; Πώς θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε την αδερφή του;

Εμείς δεν ντρεπόμαστε να κλάψουμε για το συνάδελφό μας. Και όπως δουλεύουμε σκληρά ξέρουμε και να αγωνιζόμαστε σκληρά και να τιμάμε τους νεκρούς μας με αγώνες.

Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μας το δείχνει ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων στην e-food, των Μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των Οικοδόμων και αλλού όπου τα ταξικά σωματεία έχουν δύναμη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ