Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη- Στο 98% η πληρότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο 98% φτάνει η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη με το σύστημα υγείας να πιέζεται ασφυκτικά και τη Βόρεια Ελλάδα να είναι στο «κόκκινο» από τα κρούσματα τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η σημερινή ημέρα ξεκίνησε δύσκολα, καθώς στην εφημερία του Παπανικολάου που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές για νοσηλεία με 44 νέες.

28 10 2021 768x432 1

Η ΜΕΘ στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα είναι γεμάτη, καθώς έχουν καταληφθεί και τα 30 κρεβάτια της.

Μάλιστα όπως αναφέρει το voria.gr θέμα ημερών είναι η εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας από τις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, που προβλέπει το άνοιγμα νέων κλινών σε απλές κλινικές και ΜΕΘ covid, καθώς και την περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό σε ιδιωτική δομή υγείας.

Παράλληλα, υπενθύμιζεται ότι υπεγράφη συμφωνία με την ιδιωτική κλινική Αρωγή για τη χρήση συνολικά 200 κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο η κλινική θα είναι έτοιμη και εκεί θα μπορούν να μεταφερθούν ασθενείς που έχουν σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουν αρνητικοποιηθεί. Έτσι θα μπορέσουν να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, καθώς ήδη ασθενείς μεταφέρονται από το ένα νοσκομείο σε άλλο μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ