Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που απήγαγε μετανάστες, ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις Πακιστανούς συνέλαβε η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη για υπόθεση αρπαγής και εκβίασης εννέα ατόμων. Οι συλληφθέντες, ηλικίας 27, 24 και 20 ετών, κρατούσαν τα θύματα σε σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και ζητούσαν από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Η αστυνομία έφθασε στις συλλήψεις μετά από καταγγελία που έγινε στις 25 Οκτωβρίου, από δύο αλλοδαπούς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και ζητούσαν για την απελευθέρωσή του το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ως τόπος κράτησης του απαχθέντα η δυτική Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου συμφωνήθηκε να παραδοθεί στους απαγωγείς το ποσό που ζητούσαν για να απελευθερώσουν τον όμηρο και ορίστηκε ένα σημείο συνάντησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στην Θεσσαλονίκη. Εκεί οδηγήθηκε ο 50χρονος απαχθείς, τον οποίον συνόδευε ένας 27χρονος αλλοδαπός, που πήρε τα λύτρα και αμέσως συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, που του είχαν στήσει παγίδα.

Χθες το πρωί, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου, όπου εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν άλλοι οχτώ απαχθέντες – όλοι αλλοδαποί και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς- συνεργοί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες απαιτούσαν εκβιαστικά, είτε από τους ομήρους, είτε από συγγενικά τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικού ποσού από 1000 έως 2000 ευρώ, για την απελευθέρωσή τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ