Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ένστολοι και μαθητές με παρελάσεις τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πιο εντυπωσιακό σκέλος της στρατιωτικής παρέλασης ήταν οι διελεύσεις του μαχητικού Φάλκον της ομάδας επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς».

Ο πιλότος, Χριστόδουλος Γιακουμής απηύθυνε το εξής μήνυμα στους θεατές:

«Ελληνίδες, Έλληνες, Χρόνια Πολλά! Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε. Επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως η μεγαλοσύνη των λαών «δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Στον ιπτάμενο απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της πατρίδας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις που υπερασπίζονται τη χώρα από κάθε κίνδυνο.

Η παρέλαση διεξήχθη σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ορίζουν οι κανόνες αντιμετώπισης της πανδημίας και έτσι τόσο οι ένστολοι, όσο και οι θεατές φορούν μάσκες.

ευζων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

ptd
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην Αθήνα και στον Πειραιά οι μαθητικές παρελάσεις διεξήχθησαν επίσης στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

συνταγ

Η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρου

«Η σημερινή επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη», τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Το ακατάβλητο πνεύμα του μετώπου που έφερε τότε στην πατρίδα τη νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του έθνους μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Εμπνέει», συνέχισε, «όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Επισήμανε, δε, ότι προορισμός μας «ως Έλληνες είναι να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού».

«Οι αθάνατοι ήρωες του έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την πατρίδα: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”!» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Γαλανόλευκες οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη

ομπρέλες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Στα χρώματα της γαλανόλευκης φώτισε χθες το βράδυ  Δήμος Θεσσαλονίκης τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου,

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ