Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί – Όργιο ψευδών ισχυρισμών στις απολογίες τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν την Τετάρτη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και κατηγορούνται για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά.

Νωρίτερα, σημαντικές αντιφάσεις φαίνεται να καταγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του στον ανακριτή Πειραιά ένας εκ των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον θάνατο του 18χρονου Νίκου από αστυνομικά πυρά το Σάββατο στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι οι τρεις νεαροί είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σε όλη τη διάρκεια της καταδίωξης.

«Οι τρεις επιβαίνοντες φορούσαν τις κουκούλες από τις ζακέτες τους καθ΄όλη τη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπορούσαν να γίνουν διακριτά τα χαρακτηριστικά τους και η ηλικία τους πλην όμως από τον τρόπο οδήγησης μπορούσαν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για έμπειρο και ικανό οδηγό» φέρεται να επισημαίνει στο υπόμνημά του.

Ωστόσο, οι διάλογοι των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων τη στιγμή της καταδίωξης διαψεύδουν τους ισχυρισμούς αυτούς, καθώς οι αστυνομικοί ακούγονται καθαρά να λένε ότι οι επιβαίνοντες είναι «αθίγγανοι».

Ενδεικτικά οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Mega:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τον αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταμάει. Τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τι όχημα είναι;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyundai λευκό κέντρο

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Accent είναι; Accent λευκό;

Το ηχητικό ντοκουμέντο:

Στο Τζάνειο η ανακρίτρια για κατάθεση από τον τραυματία.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών στην 4η τακτική ανακρίτρια Πειραιά που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη στο Πέραμα.

Στις απολογίες τους που διήρκεσαν 12 ώρες  οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και θα μεταβεί απόψε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. Ο νεαρός έχει τραυματισμεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Όσο αφορά τον 14χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ