Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO»- Απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά για τον νεκρό λιμενεργάτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης των εργατών της COSCO που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλ. Κοραή στον Πειραιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον εργάτη που σκοτώθηκε τη Δευτέρα στο κάτεργο του ομίλου, στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου από Σωματεία και φορείς του Πειραιά. Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή εργατικών συνδικάτων, εργαζομένων από διάφορους κλάδους, νέων, γυναικείων συλλόγων, συνταξιουχικών σωματείων.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για έξι άτομα ανά βάρδια σε συγκεκριμένα πόστα, για κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, για επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ, Λουίζα Ράζου, Θοδωρή Χιώνη και Γιώργο Μαρίνο που είναι και βουλευτής.

Είχε προηγηθεί μοτοπορεία των απεργών στους δρόμους του Πειραιά όπου με μηχανάκια και με αυτοκίνητα, με κόρνες και με συνθήματα κάλεσαν τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό του Πειραιά να σταθεί στο πλευρό τους, στον αγώνα για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ