Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλία με 504 κρούσματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτος ελέγχου μοιάζει να είναι η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται αυξάνονται κάθε μέρα.

Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας καταγράφηκαν 504 κρούσματα, ενώ την πρωτιά έχει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με 245 κρούσματα και ακολουθεί η Π.Ε Μαγνησίας με 158 κρούσματα.  Στην Π.Ε Καρδίτσας τα κρούσματα ανήλθαν σε 40 ενώ στην Π.Ε Τρικάλων 61.

Αναφορικά με τη Βόρεια Ελλάδα, έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, καθώς καταγράφηκαν 602 κρούσματα.

Τριψήφιος αριθμό κρουσμάτων ενοπίζεται επίσης σε Έβρο(115), Ημαθία (113), Αχαΐα (110) και Πιερία (102).

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε στα αστικά λύματα αυτών των περιοχών. Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, στη Θεσσαλονίκη, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+33%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε +145%. Στη Λάρισα το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+60%) όπως και στο Βόλο (+14%) .  Τέλος αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε και στην Αλεξανδρούπολη, (+35%).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ