Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συγκαλύπτει παρενοχλήσεις γυναικών υπαλλήλων του Δήμου»- Καταγγελία Μπουρνούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι επανειλημμένες καταγγελίες των δυο γυναικών εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, είναι σοβαρές και εξαιρετικά ανησυχητικές. Παραπέμπουν ξεκάθαρα σε σεξουαλική και ηθική παρενόχληση σε βάρος τους από συνάδελφό τους, καθώς και σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, όπου παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές φαίνεται να γίνονται ανεκτές και να μένουν ατιμώρητες», δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος κατηγορεί τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη ότι «αντί να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και απόδοση ευθυνών, φαίνεται όχι απλώς να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, αλλά να επιδιώκει και τη συγκάλυψή τους.»

«Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει απόπειρα ενοχοποίησης των θυμάτων, αλλά και τιμωρίας τους με δυσμενή μετάθεση με το επιχείρημα της «προστασίας» τους. Προστασία από τι κύριε Δήμαρχε; Από τι απειλούνται οι δυο εργαζόμενες του Δήμου σας και τι κάνετε εσείς γι’ αυτό;», προσθέτει ο Γιάννης Μπουρνούς.

Κατήγγειλαν παρενόχληση και καλούνται σε απολογία γιατί … δεν άδειασαν σωστά κάδο σκουπιδιών!

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από καταγγελίες δύο εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, ότι άλλος υπάλληλος, προϊστάμενός τους, ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο σε βάρος τους και είχε σεξιστική συμπεριφορά. Για την υπόθεση άρχισε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν οι δύο γυναίκες. Ωστόσο η μία από τις δύο γυναίκες παρέλαβε έγγραφο με υπογραφή του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, με το οποίο καλείται σε απολογία «για διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων».

Στην κλήση σε απολογία, η γυναίκα, μητέρα τριών  παιδιών που δουλεύει στην χωματερή, κατηγορείται για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος» και για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι μία ημέρα αφού έκανε την καταγγελία, δεν πραγματοποίησε «σωστή αποκομιδή απορριμμάτων με αποτέλεσμα την ατελή κένωση των κάδων» και ότι τις επόμενες ημέρες επέδειξε «προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά στην υπηρεσία»!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ