Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Απεργία στο Λιμάνι: Το απόγευμα η συγκέντρωση των εργαζομένων της COSCO

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ. σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της COSCO όπως αποφάσισε η γενική τους συνέλευση. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την απεργία τους, που κηρύχθηκε μετά το εργατικό δυστύχημα που έγινε τη Δευτέρα, όταν σκοτώθηκε ένας συνάδελφός τους εν ώρα εργασίας. Τα αιτήματα της απεργίας αφορούν τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ο αγώνας μας για να μην πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται» τονίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ το οποίο επισημαίνει: «Ο αγώνας μας για να μη πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται. Οι COSCO – DPORT, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη».

kapa75811635243651
Dimitris Kapantais/SOOC

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην νέα 24ωρη απεργία των λιμενεργατών και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση απευθύνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα κέρδη των μονοπωλίων όπως της COSCO, οικοδομούνται στα καπιταλιστικά κάτεργα, που δεν διστάζουν στο βωμό της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας να προκαλούν νεκρούς και σακατεμένους εργάτες. Καταγγέλλουμε τα φερέφωνα του κεφαλαίου, τα αστικά μέσα ενημέρωσης, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να αθωώσουν το εργοδοτικό έγκλημα, να ρίξουν λάσπη στον αγώνα των λιμενεργατών, προβοκατόρικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν και στους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών».

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ διεκδικεί:

6αρες πόστες (ομάδες εργασίας).
Κατάργηση των κόντρα βαρδιών (εργασία χωρίς χρόνο ξεκούρασης).
Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.
Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του ΣΕΜΠΟ, ενώ στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της διοίκησης, η εργοδοσία αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ