Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Εικόνες συνωστισμού στην λιτανεία του Αγίου Δημητρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού κατά την λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσία εκατοντάδων πιστών. Η πομπή των λειψάνων έγινε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα χωρίς, ωστόσο, να τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊο.

Εκατοντάδες άνθωποι συγκεντρώθηκαν για τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς και των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου, ξυπνώντας μνήμες από τις περυσινές εικόνες που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι πιστοί ασπάστηκαν τις εικόνες χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική μάσκα προστασίας, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday. Μάλιστα, την στιγμή που ζητήθηκε από την Μητρόπολη να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ούτε οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκα.

Τις ιερές εικόνες και τα λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ, στην πομπή, συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλήρου, η μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης και αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού. Λίγο πριν τις 11, έφτασε στον Άγιο Δημήτριο και ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο κορυφώνονται αύριο Τρίτη, με την τέλεση του αρχιερατικού συλλείτουργου, στο οποίο θα πρωτοστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι δηλώσεις Ζέρβα

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γιορτάσει. Το να μην γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την μέρα της, την εθνική επέτειο ειδικά φέτος που έχουμε τον εορτασμό των 200 χρόνων θα ήταν κάτι που ίσως έφερνε και αντίθετα αποτελέσματα, θα έφερνε αντιδράσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Φέτος έχουμε το μεγάλο δώρο του εμβολιασμού. Πάνω από 50 % στη Θεσσαλονίκη είναι εμβολιασμένοι», επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης.

Η «Θεσσαλονίκη πρέπει να γιορτάσει, Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι παρελάσεις θα είναι 60 λεπτά το μέγιστο. Όσοι θα έρχονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα με μάσκες», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «δεν θα έχουμε αυτά που είχαμε πέρσι» προσθέτοντας ότι γίνεται «τεράστια προσπάθεια από όλους μας να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ