Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έβγαλαν σε άδεια τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης που έδωσε την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε άδεια μερικές ώρες μετά το τραγική καταδίωξη στο Πέραμα, που τελείωσε με την ανθρωποκτονία του 18χρονου, βρίσκεται ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος, Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης.

Η είδηση διασταυρώνεται και από αστυνομικές πηγές στην Άμεση Δράση.

Επίσης, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές που βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, η εντολή για παύση της καταδίωξης δόθηκε από τον ίδιο τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχο, κ. Κουτσιβίτη.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι εκείνη την ώρα πλησίον της καταδίωξης βρίσκονταν περιπολικά της Άμεσης Δράσης, τα πληρώματα των οποίων άκουσαν στον αστυνομικό ασύρματο για την καταδίωξη, αλλά δεν πρόλαβαν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ, καθώς η εντολή από τον «Α 100» δόθηκε σχεδόν αμέσως, μόλις 2 λεπτά από την αρχή της καταδίωξης.

Ασφαλώς, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η κατάληξη της καταδίωξης θα ήταν πολύ διαφορετική αν αυτή συνεχιζόταν με περιπολικά.

Ωστόσο, το πρωί της επόμενης του θλιβερού συμβάντος ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης, βγήκε σε τριήμερη άδεια.

Ανώτατες αστυνομικές πηγές, ανέφεραν, απαντώντας στο ρεπορτάζ του newscenter ότι, ο Δ/ντής της Άμεσης Δράσης, βρίσκεται σε προγραμματισμένη άδεια απουσίας, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας προσώπου του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος καθώς και της βάφτισης του εγγονού του. Μάλιστα, παρότι σε άδεια, πρωινές ώρες σήμερα, συμμετείχε σε σύσκεψη στη Γ.Α.Δ.Α. που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εκπόνηση των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ