Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

367 Αφγανοί, που χρειάζονται προστασία, έφτασαν στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ίδια ώρα που άλλοι Αφγανοί πρόσφυγες διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Ευρώπη, στην Αθήνα έφτασαν σήμερα, μέσω πτήσης από την Τιφλίδα, 269 υπήκοοι Αφγανιστάν – στην πλειονότητά τους δικαστικοί – στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ να παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για προσωρινή φιλοξενία.

Την πτήση υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Ευαγγελία Κτιστάκη.

Και οι 269 Αφγανοί πολίτες κατά την άφιξή τους, υποβλήθηκαν σε rapid test, καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν σε καταλύματα. Η μεταφορά στα διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ΔΟΜ, ενώ η ασφαλής μετάβασή τους πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κεντρική φωτογραφία από την πρώτη άφιξη Αφγανών προσφύγων στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Τις γυναίκες πρόσφυγες είχε δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 Οκτωβρίου η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ