Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι κατέστρεψαν σωλήνες παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου προκάλεσαν άγνωστοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία για να εντοπισθούν τα άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν τα σύρματα της περιμέτρου του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση.

Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλεία με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές, για την αναρρόφηση των μετρήσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο.

Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν στο thesstoday.gr ότι για το συμβάν βανδαλισμού στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ