Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Επεισόδια στην πορεία των υγειονομικών – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ βρισκόταν στην πλατεία Μαβίλη με κατεύθυνση προς το Μέγαρο Μαξίμου, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά μέχρι που εμφανίσθηκε διμοιρία ΜΑΤ ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν.

Η παρουσία τους προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε σε ένταση και μικροεπεισόδια.

Βρήκαν την «ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να υλοποιήσει τα κατ’ επανάληψη εκφρασμένα πολιτικά σχέδια για ΣΔΙΤ, εργολάβους, ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις -καταργήσεις Νοσοκομείων. Από τα χειροκροτήματα, την αποθέωση την Άνοιξη του έτους 2020 περάσαμε στη στοχοποίηση με τους εμβολιασμούς αν και το ποσοστό συμμετοχής είναι καθολικό 95% μακράν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα Νοσοκομεία ήδη περιορίζουν τη λειτουργία τους λόγω ελλείψεων προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού χωρίς να έχουμε φτάσει στην πίεση του δευτέρου και τρίτου κύματος της πανδημίας. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν περιοριστεί και δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες, έστω αυτοσχέδιες, όπως στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Μεγάλη πίεση ασκείται στις πρωτοβάθμιες μονάδες, με την ραγδαία αύξηση του προληπτικού ελέγχου σε μαθητές, επαφές κρουσμάτων τα οποία είναι αποψιλωμένα από προσωπικό λόγω μετακινήσεων προς Νοσοκομεία για την κάλυψη κενών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ