Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Καλλιθέα: Πέρα βρέχει για τον δήμαρχο – Προκαλεί για τις πλημμύρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Καλλιθέα πλημμύρισε αλλά για τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο… πέρα βρέχει. Εμφανίσθηκε μετά τις πλημμύρες στην πόλη του μόνο και μόνο προκειμένου να ανασκευάσει τις εντυπώσεις. Αλλά στην Καλλιθέα πλέον οι βρεγμένοι την βροχή δεν την φοβούνται!

Για την ανάγκη μιας ανάρτησης του στο facebook, ο δήμαρχος Καλλιθέας φωτογραφήθηκε σε ένα ημιτελές αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη του για το οποίο όπως αναφέρει – αν και και ημιτελές – σε αυτό οφείλουν οι Καλλιθεάτες γλίτωσαν τα πολύ χειρότερα.

Για τις τριτοκοσμικές εικόνες που είδαν όλοι στην Καλλιθέα ο κ. Κάρναβος απέδωσε τις ευθύνες όπως συνηθίζει, στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μέχρι και σαράντα χρόνια πίσω…, ενώ υπεραμύνηκε της δικής του διοίκησης για τον καθαρισμό των φρεατίων. Τα οποία όμως αν είχαν καθαριστεί δεν θα πλημμύριζαν στην Καλλιθέα από γκαράζ, αυλές μέχρι και τα νηπιαγωγεία…

Δεκάδες εικόνες πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα από πολίτες της Καλλιθέας.

karnavos

kallithea 01kallithea 02kallithea 03kallithea 04kallithea 05 1kallithea 06kallithea 08kallithea 09Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης του δημάρχου Καλλιθέας:

«Επειδή δεχτήκαμε μια άδικη κριτική από μέρους της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις τελευταίες πλημμύρες διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι πλημμύρες αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Καλλιθέας τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα έχοντας θρηνήσει θύματα. Δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν για αυτό τα τελευταία 40 χρόνια. Σε αντίθεση με την απραξία των προηγουμένων διοικήσεων, θέσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα ως απόλυτη προτεραιότητα.
Ετσι:
Κατασκευάστηκε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Νότια Καλλιθέα που περιλαμβάνει αγωγούς στις οδούς Ισμήνης, Αγ. Αποστόλων, Αγησιλάου, Ελ. Βενιζέλου και Ευρυπίδου ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί περιλαμβάνοντας και άλλους 6 δρόμους. Το έργο αυτό λειτούργησε και προστάτευσε σε ένα μεγάλο βαθμό την περιοχή γλιτώνοντάς μας από μεγάλες καταστροφές.

Εφαρμόζουμε ένα συνεπές πρόγραμμα έγκαιρου καθαρισμού και συντήρησης του συνόλου των φρεατίων και των αγωγών των ομβρίων υδάτων αρμοδιότητάς μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Καλλιθέας.

Έχουμε υποβάλλει πρόταση για τη μελέτη ενός ακόμη σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το οποίο μαζί με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο παραλιακό έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην Καλλιθέα».

karnavos

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ