Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ρόδος: Σε δίκη για κατασκοπεία γενικός γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και ο “Μάγειρας”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε δίκη για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος παραπέμπονται με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και ένας 53χρονος μάγειρας.

Ειδικότερα, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο άνδρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις κατηγορίες της υποστήριξης της πολεμικής δύναμης του εχθρού, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της κατασκοπείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 53χρονος ναυτικός τροφοδοτούσε τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από τις κινήσεις των Ελληνικών Δυνάμεων στο Καστελόριζο, από τον Αύγουστο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου,

«Δεν το έκανα για τα λεφτά, δεν πήρα χρήματα, το έκανα για να βοηθήσω την Τουρκία», φέρεται ότι είπε ο 53χρονος στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε, είχε συμφωνήσει να μεταφέρει στον 35χρονο, πληροφορίες για το πότε αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τους αριθμούς που αναγράφονται στα ελληνικά πολεμικά πλοία που κινούνται στην περιοχή, τα οποία και φωτογράφιζε, αλλά και πληροφορίες για τους στρατιωτικούς που επέβαιναν στο πλοίο στο οποίο ο ίδιος εργαζόταν ως μάγειρας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ