Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κοζάνη: Ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωσε σε χωράφι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε χωράφι κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγγωγών Κοζάνης, ανάμεσα στο δημοτικό διαμέρισμα Κρόκου και Καρυδίτσας, προσγειώθηκε ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τρεις Ελβετοί.

Το ελικοπτέρου ξεκίνησε το μεσημέρι το ταξίδι του από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα. Ωστόσο στο πέρασμα της Πίνδου συνάντησε πυκνή νέφωση και ο πιλότος μετά από συνεννόηση αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι εάν του ζητηθεί από τον πύργο ελέγχου να καθυστερήσει την προσγείωση λόγω κίνησης, τα καυσιμα του θα ήταν σε οριακό επίπεδο. Έτσι για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να κάνει προσγειώσει στην αγροτική περιοχή του Κρόκου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ από το αεροδρόμιο της Κοζάνης που όμως είναι κλειστό.

Τους τρεις Ελβετούς συνέδραμε ο πιλότος Μονοκινητήριων αεροσκαφών, Θέμης Μαγκλάρας, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μετά από συνεννοήσεις που έκανε με την αερολέσχη της Πτολεμαΐδας συμφωνήθηκε το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα που διαθέτει πιστοποιημένος αντιπρόσωπος. Έτσι, 20 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο με τους τρεις επιβαίνοντες και αφού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής αεροπορίας αναχώρησε για την Πτολεμαΐδα προκειμένου να ανεφοδιαστεί ώστε να κατευθυνθεί στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ