Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ανεγκέφαλοι βεβήλωσαν τον ιστορικό φάρο των Χανίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπάρχουν γκράφιτι όμορφα που στολίζουν την πόλη, υπάρχουν γράφιτι που έχουν κάτι να πουν σε λίγους ή πολλούς. Υπάρχουν γκράφιτι εγωιστικά, ακατανόητα, άσχημα ή φλύαρα.

Υπάρχουν και εξοργιστικά. Απαράδεκτα. Οπως αυτό που έκανε κάποιος ανεγκέφαλος πάνω στο Φάρο των Χανίων, το σύμβολο της πόλης, με την τεράστια ιστορία.

Οσοι επισκέπτονται το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων μένουν άναυδοι καθώς κάποιοι άγνωστοι έκαναν βεβήλωσαν το πιο αναγνωρίσιμο ιστορικό μνημείο.

Τις φωτογραφίες με το ανοσιούργημα δημοσίευσε ο Παύλος Μπουζάκης ο οποίος αναφέρει στην σχετική του ανάρτηση «Όχι ρε παιδιά.. και εμένα μου αρέσει το graffiti αλλά όχι σε ιστορικά μνημεία».

Το γκράφιτι σε ιστορικά μνημεία είναι απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα στις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του λιμανιού αναζητούν στοιχεία οι λιμενικές αρχές για την ταυτότητα των ατόμων που μπήκαν μέσα στο χώρο του Αιγυπτιακού φάρου στην είσοδο του Ενετικού λιμανιού και έβαλαν την υπογραφή τους.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου και μέχρι στιγμής εξετάζεται υλικό από μια σειρά κάμερες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του λιμανιού αλλά αναζητείται επίσης και η ταυτότητα του δημιουργού (σ.σ. συνήθως υπογράφουν με το ψευδώνυμο τους τις παρεμβάσεις τους).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ