Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Νέα Φιλαδέλφεια: Κάνει το γύρο του κόσμου το βίντεο με τους μαθητές που έφτιαξαν γέφυρα από θρανία για να απεγκλωβισθούν – Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης η Αττική, ενώ αναμένεται επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής το οποίο πλημμύρισε, με τους μαθητές να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα και μια αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία για να απεγκλωβισθούν. Εικόνες που δεν θα αρέσουν σίγουρα στη Νίκη Κεραμέως…

Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Δείτε το βίντεο..

filadelfeia sxoleio avgi

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», ανέφερε στο GRTimes εκπαιδευτικός του σχολείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές πέρασαν καθηγητές και μαθητές, μέχρι να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει, καθώς είχαν συσσωρευτεί φύλλα και απορρίμματα, ενώ το επικλινές έδαφος βοήθησε στη συσσώρευση των υδάτων.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους» σημείωσε.

Δήλωση του Νίκου Φίλη,

τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τις εικόνες ντροπής στο πλημμυρισμένο σχολείο της Ν. Φιλαδέλφεια

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;

Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες.

Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης».

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική

Μετά το περιστατικό με το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ